Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten als je zelf je huis gaat verkopen?

Zorg ervoor dat je je woning op de best mogelijke manier presenteert. Zowel met foto’s als geschreven tekst. Wat zijn de pluspunten van de woning? Wat is goed aan de ligging? Hoeveel kamers heeft het? Wat is de oppervlakte? Zo zijn er tal van zaken waar je op dient te letten voordat je je huis gaat verkopen die belangrijk zijn. Uiteindelijk is de prijs natuurlijk ook van enorm belang. Ook is het belangrijk om de bezichtiging goed te leiden, bereid deze daarom goed voor. Oefen bijvoorbeeld van tevoren met een vriend of kennis en vraag om feedback. Ook is het slim om tijdens de bezichtiging een appeltaart of brood te bakken vooraf, op deze manier ruikt de woning fijn huiselijk en welkom.

Denk ook na over het traject erna; wat stel je voor, of vraag je na afloop, aan de potentiële kopers? Wat verwacht je? Wanneer wil je dat ze een bod hebben gedaan? In de huidige huizenmarkt is één week aanhouden als deadline om een bieding te ontvangen lang genoeg. Mocht je dit te lang vinden; wij doen een eerlijk en marktconform bod binnen 24 uur!

Waarom je huis verkopen zonder makelaar?

In de huidige (krappe) woningmarkt heeft een makelaar minder toegevoegde waarde dan wanneer er een overschot is. De makelaar hoeft weinig inspanning te leveren of moeite te doen om het huis te verkopen, omdat er genoeg vraag naar is. Dit betekent voor jou dat je met beperkte kennis prima in staat bent om zelf je huis te verkopen en je dus de kosten van de makelaar in eigen zak houdt; pure winst! Dit kan al snel duizenden of in sommige gevallen zelfs tienduizenden euro’s schelen! Makkelijk verdiend dus!

Wat zijn voordelen om zelf je huis te verkopen?

Je hebt alles zelf in de hand. Bepaalt zelf wanneer de bezichtigingen plaatsvinden en kunt zelf het beste vertellen over alle pluspunten van het huis en de buurt. Je ontmoet de potentiële kopers en kunt hierbij gunning creëren wat tot een betere verkoop(prijs) kan leiden. Je doet zelf de onderhandelingen en bepaalt zelf de manier van biedingen ontvangen. Tegenwoordig (vanwege de krapte) wordt vaak maar één ronde van biedingen gedaan, zonder dat de partijen van elkaar weten wat er geboden is. Dit is voor de makelaar prettig, want dat scheelt hem/haar veel werk. Wij hebben door onze ervaring een erg goede kennis van de markt en marktconforme prijzen. Wij bieden altijd een eerlijke prijs voor de woning en kunnen dat ook nog eens zeer snel, zonder voorbehoud van financiering, direct overmaken als de koop rond is. Tevens kunnen wij binnen 24 uur bij een notaris terecht om alles volgens de wetten en regels rond te maken.

Moet ik mijn huis leeghalen bij verkoop?

Wanneer je via een makelaar je huis verkoopt, is dit bijna altijd de wens. Om het huis verkoop klaar te maken dien je bijvoorbeeld de tuin op orde te hebben en binnenshuis alle persoonlijke spullen te verwijderen en de woning zo neutraal, schoon en presentatief mogelijk te hebben. Bij ons hoeft dit niet. Wij kunnen ons voorstellen dat bij sommige situaties, zoals een overlijden, scheiding of emigreren er simpelweg de tijd of energie niet voor is om dit te doen. Wij kunnen hier doorheen kijken en bieden alsnog dezelfde eerlijke marktconforme prijs, dan wanneer al deze moeite en soms kosten, wel gedaan/gemaakt zijn.

Waarom zelf het huis verkopen bij een erfenis?

Bij een overlijden komen vaak al genoeg zaken naar voren die geregeld dienen te worden, afgezien van het emotionele aspect. Het leeghalen van een woning kan daarom ook al een emotioneel proces zijn, dit begrijpen wij en ook hier kunnen wij bij helpen.
Daarnaast kan het zo zijn dat de erfenis gedeeld dient te worden met familie/vrienden. Hoe langer dit proces duurt, hoe lastiger dit soms kan zijn. Wanneer je zelf je huis verkoopt via Vastgoedopkoop.nl ben je zeker van een snelle en prettige afhandeling, waarbij de verkregen erfenis (het geld), direct voor handen is om te verdelen. Door onze prettige samenwerkingen met verschillende notarissen kan dit al binnen 24 uur geregeld zijn!

Kan ik mijn huis terughuren na verkoop?

Ja dit kan! Er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit interessant is voor je. De huidige huizenprijzen liggen een stuk hoger dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Mocht je nu in een situatie zitten waarbij je (veel) geld erg goed kan gebruiken? Dan is je woning, met veel overwaarde, zelf verkopen en vervolgens de woning terughuurt een slimme optie. Het voordeel is dat je direct beschikt over jouw eigen geld en toch kunt blijven wonen in jouw huis, oftewel jouw thuis!